Onderhoud auto

Elke auto, nieuw of gebruikt, heeft periodiek onderhoud nodig. Goed onderhoud zorgt ervoor dat u  zorgeloos en veilig kunt gebruikmaken van uw auto en het verlengt de levensduur. 

Grote beurt auto
De grote beurt van een auto ofwel groter onderhoud aan uw auto. Hierbij worden de motorolie en de oliefilter vervangen, maar ook de interieurfilter en – bij een benzinemotor - de bougies. Eventueel worden ook koelvloeistof en remvloeistof ververst. De overige vloeistoffen worden zo nodig op peil gebracht.

Een belangrijk onderdeel van de grote beurt is de uitgebreide inspectie, waarbij eventuele aankomende mankementen in een vroegtijdig stadium kunnen worden opgespoord. Het wordt geadviseerd om elke twee jaar een grote beurt aan uw auto te laten geven. Deze inspectie neemt relatief veel tijd in beslag, vandaar dat de grote beurt duurder is dan een kleine beurt.

Kleine beurt auto 
De traditionele kleine beurt omvat het verversen van de olie en de oliefilter en het bijvullen van de andere vloeistoffen. Ook wordt de auto op een aantal punten geïnspecteerd, zodat slijtage tijdig kan worden opgemerkt. De kleine beurt wordt elk jaar geadviseerd, bij oudere auto’s elke 15.000 km. Moderne auto’s hebben soms onderhoudsintervallen van 25.000 of 30.000 km.

Remmen controleren
Zowel bij een APK alsook bij een onderhoudsbeurt worden de remmen van uw auto gecontroleerd. Wij letten op zichtbare slijtage aan het remsysteem en de remwerking wordt getest op de remmentestbank. Wanneer het verschil tussen de linker- en rechterrem te groot is, wordt de auto afgekeurd. Het remsysteem moet in dat geval gerepareerd worden. 

Hoort u tijdens het remmen metaalachtige geluiden? Dan is het tijd om even . De remblokken zijn dan waarschijnlijk verregaand versleten en moeten vervangen worden. Rijd je te lang door, dan loop je kans om de remschijven te beschadigen. Het vervangen van de remschijven is vaak een dure aangelegenheid

Heeft u vervangend vervoer nodig? Geen probleem! Vraag bij uw afspraak voor een leenauto of leenfiets. Bij ons krijgt u een leenauto gratis mee, alleen de brandstof is voor eigen rekening. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak plannen neem dan gerust telefonisch contact met ons op of dien uw vraag in via het contactformulier of een e-mail.