APK keuring

Wat is APK
De APK is een Algemene Periodieke Keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester je auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is dus geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden.

Hoe weet ik dat mijn auto gekeurd moet worden
U ontvangt een brief van het RDW waarin u wordt herinnerd aan de APK van uw auto. Hierin staat de informatie voor welke datum uw auto gekeurd moet worden. Op OVI (Online Voertuig Informatie) van de RDW kun je nadat je een kenteken invult zien wat de APK-vervaldatum van een auto is. Als bestuurder bent u zelf verantwoordelijk voor het op tijd uitvoeren van uw APK. Wanneer u de auto van onderhoud laat voorzien, kunnen wij gelijktijdig de APK uitvoeren. Zowel bij een kleine - als grote onderhoudsbeurt krijgt u een gratis APK. Uiteraard kunt u bij vragen over uw APK ook altijd telefonisch contact met ons opnemen.  

Wat neem ik mee naar de APK
Alleen uw auto! Het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat zijn het belangrijkste identificatiemiddel. Het is niet meer nodig om deel 1 van het kentekenbewijs en het vorige keuringsrapport mee te nemen.  

Heeft u vervangend vervoer nodig? Geen probleem! Vraag bij uw afspraak voor een leenauto of leenfiets. Bij ons krijgt u een leenauto gratis mee, alleen de brandstof is voor eigen rekening. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak plannen neem dan gerust telefonisch contact met ons op of dien uw vraag in via het contactformulier of een e-mail.