Airco

Onderhoud aan de airco van uw auto
In het aircosysteem van uw auto zit een zogenaamd ‘koudemiddel’. Dit middel kan verdampen of langs rubbers in de auto weglekken. Jaarlijks daalt het peil van het koudemiddel tussen de 8 en 10%. Hierdoor ontstaat er drukverlies waardoor de airco in de auto minder goed koelt. Wanneer het koelmiddel in de auto airco voor minder dan 70% gevuld is neemt ook de kans op een defecte airco toe. Het is dus belangrijk dat de auto airco bijvullen periodiek wordt uitgevoerd. Het is aan te raden om de auto airco in ieder geval jaarlijks te laten checken. Vaak wordt gedacht dat een airco met name prettig is in de warmere perioden, maar ook in de koelere dagen is het geen overbodige luxe. Zo helpt de airco met het snel weg laten trekken van beslagen ramen. 

Ruikt de auto slecht
Dat wordt meestal veroorzaakt door bacteriën. Wij kunnen uw airco reinigen met behulp van Wynn’s airco treatments. Wynn’s aircomatic III verwijdert bacteriën en virussen inclusief COVID-19, die zich in het aircosysteem van uw voertuig verspreiden en het reinigt de lucht de u inademt. 

U kunt bij GVAutotechniek terecht bij voor onderhoud en service aan de airco van uw auto. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak plannen neem dan gerust telefonisch contact met ons op of dien uw vraag in via het contactformulier of een e-mail.