Fiat

De historie van Fiat gaat meer dan honderd jaar terug. Fiat staat voor Societa aninima Fabbrica Italiana di Automobili Torino, een bedrijf dat in 1899 begon met automobielproductie. Van meet af aan bewees Fiat veel flair bij het herkennen van de meest belovende markten. Al in 1908 werd in de VS dan ook de Fiat Automobile Co. opgericht. In deze periode breidde de onderneming zich steeds verder uit en zette ze telkens nieuwe bedrijven op met specifieke taken. De productie groeide en werd, naast auto’s, uitgebreid met lichte bedrijfswagens, scheepsmotoren, trucks en trams.
Fiat investeerde veel energie in onderzoek en innovatie, hetgeen resulteerde in veel nieuwe modellen.
In 1979 werd de automobielsector naar een onafhankelijke firma overgeheveld, Fiat Auto S.p.A.genaamd, waarin Fiat, Lancia, Autobianchi, Abarth en Ferrari waren samengevoegd. In het begin werd een 50% aandeel in Ferrari verworven, dat later werd vergroot tot 87%. De prestigieuze sportieve automerken Alfa Romeo en Maserati werden in 1983 overgenomen. Fiat’s bijzonder gevarieerde activiteiten werden ondergebracht in onafhankelijke ondernemingen, waardoor naast Fiat Auto Fiat Ferroviaria, Fiat Avio, Fiat Trattori, Fiat Engineering, Comau, Teksid en Magneti Marelli ontstonden.
In de afgelopen jaren heeft Fiat zich in haar ondernemingsstrategie vooral gericht op de ontwikkeling van het bedrijf als technisch innovator, als een onderneming die krachtige, moderne en bereikbare oplossingen biedt, en een merk dat in staat is state-of-the-art technologie tegen aantrekkelijke prijzen te bieden. De nieuwe Panda is een verkoopsucces en de laatste modellen van de Punto Evo en Bravo voldoen niet alleen aan de Fiat-filosofie van 'value for money' maar doen het ook prima in de verkoopstatistieken en bovendien oogst hun vormgeving alom lof.
Het succes van de nieuwe Fiat 500 overtreft zelfs de stoutste verwachtingen. De introductie vormde het startschot voor een ongekend verkoopsucces. Met de introductie van het nieuwe, huidige rode logo wil Fiat de nieuw ingeslagen weg kracht bijzetten.

Website: 
#